opěrná zeď

Reklama
opěrná zeď

Dobrý den, rád bych se zeptal jak nejlépe provést opěrnou zeď, která je částečně zapuštěna do skály a částečně drží zeminu.Zeď bude dlouhá cca 6,5m a vysoká 2,2až 2,3m a šířka cca 20cm. Dolní část zdi, která je vysekaná ve skále bych z jedné strany vybednil a vylil betonem, aby zeď přilnula úplně je skále a dostalo se tam co nejméně zeminy, která by vlivem mrazu mohla na zeď tlačit směrem ven. vrchní část bych udělal ze ztraceného bednění a poslední dvě nebo tři řady bych udělal ze skořepinových tvárnic (z vrchu se tam nebude dát dostat protože tam je střecha). Na konci jedné strany bude zeď pokračovat do elka směrem ze svahu. Takže na tomto konci bude zeď dobře zapřená. Na druhé straně to už ale moc nepůjde...
Další možnost je to udělat celé ze ztraceného bednění, a pak mezeru vylít, ale ta první metoda se mi zdá jistější...
Je to vhodné řešení? Postavil jsem už i vyšší opěrné zdi ale nikdy nebyly nezapřeny v tak dlouhé délce nebo nebyly tak vysoké. Mám se toho obávat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.