akumulace jinak

Reklama
akumulace jinak

Zdravím všechny, chtěl bych chytré hlavy v této diskusi poprosit o kritiku a případnou dobrou radu k mému návrhu.
Chci do kotelny instalovat akumulaci, ale ceny ocelových tlakových nádob jsou pro mě nedosažitelné. Napadla mě myšlenka udělat do kotelny plastovou nádrž na vodu samozřejmě zateplenou, v jejíž spodní části by byl jeden trubkový výměník a v horní části druhý. Voda z kotle by procházela spodním výměníkem a voda z horního výměníku by šla do radiátorů s termostatickými hlavicemi. Každý okruh by měl své čerpadlo a vhodným zkratem by to šlo zapojit aby voda z kotle šla rovnou do radiátorů jako doposud, aby se nemuselo čekat na nahřátí vody v nádrži. Celé mě to napadlo vzhledem k ceně nádrže 3000 litrů za cca 11000Kč, myslím, že celý systém bych dal dohromady do 20000Kč, což je pro mě hlavní. Zajímalo by mě, proč jsem se o podobném systému nikde nedočetl, jaké má nevýhody, popřípadě výhody. Jediné s čím si nevím rady je činná plocha výměníků z oceli nebo mědi. Mám kotel 25kW, výstupní voda z kotle má teplotu kolem 90°C a předpokládám, že voda v nádrži by měla minimálně 30 °C a maximálně kolem 80°C. Poraďte prosím jak se dopátrat plochy výměníků, popřípadě co změnit na jejich umístění a tvaru.
Předem děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

91 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.