Rozvod horkého vzduchu od krbové vložky

Reklama
Rozvod horkého vzduchu od krbové vložky

Mám dvouplášťovou teplovzdušnou krbovou vložku ve staré chalupě (dřevěnice + cihla) a budu instalovat rozvody horkého vzduchu spolu se zateplením stropu.
Realizaci chci provést z větší části z pevného potrubí, část sonoflex, resp. flex. Průměr 16 cm stejně jako výstupy z vložky.
Z prostorových důvodů a možností prostupu konstrukcí budou rozvody položeny nad kuchyní a koupelnou na dřevěné trámy v zatepleném záklopu (32 cm) podlahy půdy.
1. Jak se musí tepelně izolovat (přímé teplo) potrubí od trámů a ostatních dřevěných prvků , aby nedošlo k požáru ? Ve zprávách jsou často požáry způsobené špatnou instalací.
Je z tohoto hlediska vhodné i částečné použití flex, resp sonoflex potrubí (myslím snadnější neúmyslné poškození a následné proudění horkého vzduchu mimo rozvody)?

2 Sonoflex chci použít kvůli zatlumení hluku tlačných ventilátorů u vložky a přenosu zvuku z průduchů v místnostech.
Je toto použití možné i cca 1 m od krbu, kde je největší teplota nebo lépe až na konci u výstupů do místností (shora z půdy stropem přes dřevěné desky)?
Nebo taky místo pevných kolen v rozvodech ?

3. Na trámech a na celém stropě má být jako 1.vrstva parozábrana. Je tato kombinace - horké potrubí a parozábrana vůbec vhodná ?
Navíc jsem četl, že se od použití parozábran ustupuje a je vhodnější použití otevřených konstrukcí. Pokud ji nepoužiji, mám obavy z kondenzace vody nad koupelnou i kuchyní.
Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.