Jaký elektrokotel z těchto dvou do bytu - děkuji za radu

Reklama
Jaký elektrokotel z těchto dvou do bytu - děkuji za radu

Dobrý den,

Budu dávat radiátory do svého bytu 3 + 1 – 2700 w + 2700 w + 1800 w + 1100 w + 750 w – celkem tedy cca 9 kW – tak jsem zvažoval kotel Therm EL 9, pokud bych s ním však chtěl ohřívat i vodu a dokoupil tedy i zásobník 60 litrů, neboť větší se mi do špajzu blbě vejde, voda se rychlejc ohřeje, ale musel by být asi silnější kotel. Nejlépe nějaký 12 kw apod.

Rozhoduji se mezi sestavou od Prothermu 12 kw - elektrokotel + zásobník 60 litrů vody, zřejmě by to slabší 9 kw neutáhl, když takový odběr mají jen mé radiátory.

Druhá varianta je Thermona EL14 - 14 kw + to nějak sestavit dokoupit zásobník 60 litrů + nějaký ten ventil atd. a sestavu také sestavit - neprodávají v setu jako protherm.

Původně jsem chtěl jen Thermona EL9 kw, ale kotel pod starším bojlerem být nemůže, tak bojler vyhodím a koupím sestavu kotel se zásobníkem.

Který s těchto bude lepší ??? nebo je to nastejno.

Protherm topí krokově po 2 kw - mělo by se to již přepínat samo, dnes mi topenář říkal, že již montoval 3 ks a bez problému, že jsou oproti předešlým poruchovým tuším Rejnokům zase o dost lepší.

Nebo koupit ten od Thermony 14 kw - tj. 13,5 - mají kroky po 1,5 kw, a snížit případně výkon na 12 kw, ale stejně budu muset mít vyšší jistič ne, kvůli revizi a zapojení elektokotle. Nevím jestli je v nečem lepší. Má dotykový display - vyjde asi dráž.

Kupovat to budu s velkou slevou, topení do celého bytu budu dělat sám s příbuzným topenářem. Poradíte????
Raději bych však stejně koupil elektrokotel thermona – nemáte sice sety, ale jen zvlášť, ale nevím který – zřejmě tedy 14 kw – a snížit výkon, ale dát zbytečně silné jističe – i když mám 3 x 25 a, a k tomu zásobník 60 litrů.

Děkuji za Vaši případnou odpověď. Jinak co jsem četl v návodu, tak voda v zásobníku by se měla ohřát cca za 15 - 20 minut, kdežto můj současný bojler 120 litrů ohřívá vodu 3 - 3,5 hodiny, ale zase s menším odběrem 2 kw, takže to vyjde asi na stejno ne ????

Jinak starý bojler – určitě vyhodím – již jsem se rozhodl a koupím nějaký takovýto set.

S pozdravem

Petr Novák
Havlíčkův Brod

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.