U26(10čl.) + akumulačka + průtokáč na TUV- posouzeníDobrý den, potřeboval bych posoudit mnou zamýšlený systém vytápění novostavby RD 10x9m. Dům se nachází ve svahu, má tři poschodí: suterén- dílna, přízemí- obytné, podkroví- obytné. Obytná(vytápěná) plocha cca 110m2, stěny porfix300mm + 200mm EPS, podlaha suterén 150mm EPS, střecha 400mm vata, okna dřevěná trojsklo. Tepelná ztráta objektu odhadem 10kW
Mnou zamýšlený systém topení: kotel na tuhá paliva U26 (10 článků, výkon na dřevo cca 45kW), akumulační nádrž 2-3tisíce litrů s průtokovým ohřívačem TUV, všude bude podlahovka (dílna, obyvák, kuchyň, ložnice,dětský pokoj3x,koupelna2x, chodby).
Moje úvaha: Ve výkoném kotli provozem na plný výkon co nejrychleji natopit akumulačku a z té potom po zbytek dne(dní) topit a ohřívat TUV.
Je tahle moje úvaha správná? Nebude kvůli výkonějšímu kotli potřeba např. větší komín, výkonější oběhové čerpadla ...
Nejsem v tomto oboru žádný odborník, jen jsem něco málo nastudoval zde na fóru. Podobné systémy zde jsou prezentované, ale s menším výkonem kotle což znamená
natápění akumulačky cca 6-8h.
Díky za případné připomýnky