U26(10čl.) + akumulačka + průtokáč na TUV- posouzení

Reklama
U26(10čl.) + akumulačka + průtokáč na TUV- posouzení

Dobrý den, potřeboval bych posoudit mnou zamýšlený systém vytápění novostavby RD 10x9m. Dům se nachází ve svahu, má tři poschodí: suterén- dílna, přízemí- obytné, podkroví- obytné. Obytná(vytápěná) plocha cca 110m2, stěny porfix300mm + 200mm EPS, podlaha suterén 150mm EPS, střecha 400mm vata, okna dřevěná trojsklo. Tepelná ztráta objektu odhadem 10kW

Mnou zamýšlený systém topení: kotel na tuhá paliva U26 (10 článků, výkon na dřevo cca 45kW), akumulační nádrž 2-3tisíce litrů s průtokovým ohřívačem TUV, všude bude podlahovka (dílna, obyvák, kuchyň, ložnice,dětský pokoj3x,koupelna2x, chodby).

Moje úvaha: Ve výkoném kotli provozem na plný výkon co nejrychleji natopit akumulačku a z té potom po zbytek dne(dní) topit a ohřívat TUV.

Je tahle moje úvaha správná? Nebude kvůli výkonějšímu kotli potřeba např. větší komín, výkonější oběhové čerpadla ...
Nejsem v tomto oboru žádný odborník, jen jsem něco málo nastudoval zde na fóru. Podobné systémy zde jsou prezentované, ale s menším výkonem kotle což znamená
natápění akumulačky cca 6-8h.

Díky za případné připomýnky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.