vhodné topení do RD se ztrátou 7kw - krb, akumlační nádoba

Reklama
vhodné topení do RD se ztrátou 7kw - krb, akumlační nádoba

Zdravím všechny,
před stavbou RD jsem měl všelijaké představy - nevěděl jsem přesně, co chci. Ale věděl jsem jen, že nechci cihlu a klasické vytápění. Těžko popisovat tok myšlenek, ale po roce brouzdání na webu a konzultacích jsem začal stavbu RD z cihel a s teplovodním vytápěním:-) Ale to na úvod...
Prosím o radu někoho kompetentního na vhodné vytápění/zdroje. Nejraději bych volil krbovovou vložku/kamna s teplovodním výměníkem, akumulační nádrž s topným tělískem a doplním to kvůli dobrému klimatu levnou rekuperací.
Otázka zní:
Jakou zvolit vložku/kamna (díval jsem se na kamna Verner 13/10.1 nebo krbovou vložku Chopo 8/5kw)?
Akumulční nádrž 500/750/1000 litrů?
Pokud postavím teplovodní krb, jak je to s případným přísupem k vložce kvůli opravě?.. Je to vůbec správná otázka? Děkuji moc za info.

můj dům: bungalov s obytnými 137m2 a garáží 40m2
Tepelné ztráty 7kw při -15st.

Díky. Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.