Trhlina v přepážce od podlahy ke stropu !!

Reklama
Trhlina v přepážce od podlahy ke stropu !!

Dobrý den, poprosím o radu - pře 4mi lety jsem postavil přepážku z porobetonu tl.10mm v domě, kde obvodové zdi jsou ze železobetonskeletu. Podklad byl připraven tak, že na původní vrstvu škváry, která byla snížena cca na 15cm byly položeny karisítě a vybetonováno cca tlouštka 15cm. Nebyla takto betonovaná celá podlaha, jenom 0,5 pruh na kterým je postavena přepážka. Samotná přepážka má rozměry 2,6m x 5m. každá druhá řada byla kotvená do zdi ocelovými kotvami. Mezera mezi stropem byla vypěněna.
A ted k samotnému problému:
Objevila se prasklina, která po ty 4 roky postupuje až nyní dorazila ke stropu. Začíná v levém dolním roku zdi a postupuje cca pod uhlem 45stupnu doprava a asi v polovině zdi se stočí kolmo do stropu. Na začátku má tlouštku asi 1mm a od poloviny se ztrácí je to jenom nitková prasklina, ale viditelná. Uplně stejná je přesně v těch místech i na druhé straně, takže je to puklé durch.
Ještě doplním, že na zed nebyla aplikovaná perlinka, pouze vrstva lepidla a pak fajnová.
Co ted s tím ? Nic se nikde nehýbe a kamarád zedník, mi poradil abych to přetáhl perlinkou, ale bojím se že to bude málo.
Navíc netuším co to způsobuje, protože nikde jinde není ani nejmenší prasklinka a to ani mezi obvodovými zdmi a přepážkou, ani mezi stropem. Pouze tato prasklina, ktera začína v levem dolním rohu a končí u stropu cca 2 metry od obv. zdi.
Děkuji za radu.

MH

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.