Trhlina v přepážce od podlahy ke stropu !!Dobrý den, poprosím o radu - pře 4mi lety jsem postavil přepážku z porobetonu tl.10mm v domě, kde obvodové zdi jsou ze železobetonskeletu. Podklad byl připraven tak, že na původní vrstvu škváry, která byla snížena cca na 15cm byly položeny karisítě a vybetonováno cca tlouštka 15cm. Nebyla takto betonovaná celá podlaha, jenom 0,5 pruh na kterým je postavena přepážka. Samotná přepážka má rozměry 2,6m x 5m. každá druhá řada byla kotvená do zdi ocelovými kotvami. Mezera mezi stropem byla vypěněna.
A ted k samotnému problému:
Objevila se prasklina, která po ty 4 roky postupuje až nyní dorazila ke stropu. Začíná v levém dolním roku zdi a postupuje cca pod uhlem 45stupnu doprava a asi v polovině zdi se stočí kolmo do stropu. Na začátku má tlouštku asi 1mm a od poloviny se ztrácí je to jenom nitková prasklina, ale viditelná. Uplně stejná je přesně v těch místech i na druhé straně, takže je to puklé durch.
Ještě doplním, že na zed nebyla aplikovaná perlinka, pouze vrstva lepidla a pak fajnová.
Co ted s tím ? Nic se nikde nehýbe a kamarád zedník, mi poradil abych to přetáhl perlinkou, ale bojím se že to bude málo.
Navíc netuším co to způsobuje, protože nikde jinde není ani nejmenší prasklinka a to ani mezi obvodovými zdmi a přepážkou, ani mezi stropem. Pouze tato prasklina, ktera začína v levem dolním rohu a končí u stropu cca 2 metry od obv. zdi.
Děkuji za radu.
MH