Trubicové sluneční kolektory a sníh

Trubicové sluneční kolektory a sníh

Dobrý den, zvažují instalaci slunečních kolektorů. Po prozkoumání různých diskuzí jsem došel k závěru, že trubicové vakuové jsou efektivnější vzhledem k celoročnímu předpokládanému použití = ohřev TUV + přihřívání.
Moje střecha je identicky orientovaná k jihu a má sklon 32 stupňů.

Jsem z oblasti Valašska, kde v zimě bývá dost sněhu. Půdu - podlahu - mám zaizolovanou 24 cm polystyrenu (střecha se mi sešikmuje až cca 0,5m nad horní úrovní polystyrenové vrstvy).

Jak se v takových podmínkách chová sněhem zapadlý kolektor? Mám strach aby se na něm nevytvořila ledová krusta, resp. sněhová vrstva a nesnížila tak výrazně jeho funkčnost. A jak by se v takových podmínkách choval deskový kolektor?

Jak se takový problém řeší v praxi?
Jaký je optimální sklon střechy/ kolektoru pro efektivní využití energie z kolektorů?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.