TZB-info - Porovnání nákladů na…
Výpočet a grafické porovnání nákladů na vytápění, teplou vodu a elektrickou energii v budovách. Do porovnání jsou zahrnuty náklady na topení, přípravu teplé vody, ostatní spotřebu elektřiny v domě a…
Dobrý den, celý večer tady čtu diskuze nad elektrickým vytápěním. KOUpili jsme novostavbu RD, kde vše se řeší elektrikou ...tzn. jsou tady přímotopy. Po prvním roce, kdy nám došla faktura cca. 42tis vč. DPH nás málem trefil šlak :-) dům má 120m2 je to bungalov... půdu jsme si dozateplili letos .... a přemýšlíme o změně způsobu vytápění. Mám nabídku na elektrické panely EVO ( 60tis) s tím, že nám vypočítali i předpokládané náklady (14tis za topení) ... ale jak tak čtu, tak nevím nevím, co ted podniknout. Velké možnosti nemáme skrz finance.
Můj dotaz zní, pokud vyměníme obyčejné přímotopy (koupelna, kuchyn - elektrická rohož) za nějaký tip topného akumulačního panelu ... POMŮŽEME SI??????? Nebo se prostě máme smířit s tím, že s tím nejde nic udělat .... skrz to co, tu čtu jsem zmatená a nevím, zda tuto investici udělat ... díky moc za tip
Dobrý den pane Kadleci, děkuji za Váš a každý podobný příspěvek. Vývoj cen uhlí jsem raději nezmiňoval. Jedno je…
před 14 roky
Dobrý den, v zaměstnání mám na starosti mimo jiné nákup EE, proto se o téma profesně zajímám. Není to moje hlavní…
před 14 roky
Jak vám tu už někdo vypočítal že jste přibližně protopila 24 tis za rok,vám to při tom konfortu přijde hodně? Když…
před 14 roky
31 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení