Jak připravit stavební otvory pro okna

Rubriky:

Reklama
SP Silvie Polášková @silvie.polaskova před 13 roky17.05.2011 15:07:00
Jak připravit stavební otvory pro okna

Zdravím tady všechny na fóru po delší odmlce.
Takže základy a vyzdění po věnec máme za sebou. Zítra nás čeká věnec a pak budeme připravovat stavební otvory pro zaměření oken. Jelikož stavíme z 24 cihly porotherm, nejsou k dispozici žádné doplňkové cihly, tudíž ani pro okna. Takže tam máme jen obyč. cihlu a teď nevím, co dále. Napadá mě, celý otvor pro okno kolem dokola olepit polystyrénem, ale nevím jakým polystyrénem, jak hrubým a jakým lepidlem. Četla jsem ale, že právě pod budoucí venkovní parapet se nemá dávat polystyrén, parapety budou tmavě hnědé a na jižní straně nejspíš v létě budou vysoké teploty a polystyrén nesnáší teploty přes 80 stupňů. Takže nevím, jestli tomu mám věřit, nebo prosím o radu, co bych tam měla dát místo toho. Stavbu děláme svépomocí, takže budu ráda, za konkrétní laický postup. Okna budeme brát od Rehau, ale ještě se rozhoduji mezi Geneo a Optimo trojsko či dvojsklo. Hodně větrám a miluji světlo, takže nevím jestli se mi Geneo vyplatí (má prý malou světelnou propustnost), o Optimu jsem tady zatím moc na diskuzích nenašla, měl by to být takový Rehau-kompromis - poměr kvalita a cena. Má je tady někdo? Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.