Vnitřní omítky - špalety

Reklama
JK Jan Krišica @jan.krisica před 13 roky21.05.2011 20:08:00
Vnitřní omítky - špalety

Dobrý den, měl bych dotaz. Zedník mi udělal vnitřní špalet u AL oken na YTONGu. Udělal tzv. teplou špalety. Teda na na rám okna jsme nalepili kompri pásku s perlinkou na ytongovou tvárnici, přes ní ca 2cm polystyren, na něj lepidlo s perlinkou a pak vrchní omítku (jemnovku), kterou zedeník dojel pěkně k oknu. Cca po jednom měsíci mi místy začaly odpadávat kousky omítek od oken a objevily se prasklinky a docela velké mezery mezi oknem a omítkou viz příloha. Všiml jsem si, že na postižených místech není perlinka viz příloha. Může to být jediná příčina problému? Moje otázka zní: Jak má tohle opravit? Když to seškrábu tak seškrábu i polystyren. Když na to nahodím jen jemnovku, tak to zase po čase opadne. Kamarád mi radí, ať to celé strhnu a udělám znovu s vnitřní systémovou lištou (např. APU lišta). Další kamarád pak říká, že mám na to nahodit tmel. Tohle ale vyjde hodně draze. Mám okna na jih ca 3 m vysoká a 3m široká :-( oken hodně a hodně a ještě více..
Uměl by mi někdo fundovaně poradit?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.