Skladba podlahy-jak srovnat hrby? - kročejový EPS?

Reklama
Skladba podlahy-jak srovnat hrby? - kročejový EPS?

Ahoj,
pro dům:
https://forum.tzb-info.cz/112344-prizemn…
chci začít skládat EPS pro podlahu:
1)dlažba+lepidlo 15mm?
2)beton 70mm
3)EPS 100Z (S?) ve dvou vrstvách křížem? - celkem 160mm,
4)kročejový EPS Styrofloor T4? 20mm) úplně dospod. Tam, kde by byl hrb moc velký, dal bych T4 o tloušťce 15mm.

Jde o to, že mám hydroizolaci o tloušťce 4mm a tam kde se překrývají dvě nebo tři vrstvy, je už slušnej hrb, kterej bych chtěl nějak eliminovat. Navíc se to určitě ještě sejde s nerovnostmi podkladního betonu.
Celoplošnej podsyp pískem prý není vhodnej.
Stěrkovat nechci kvůli ceně a navíc mám pochybnosti, že by ta vrstvička vůbec na tý hydroizolaci vydržela chození při pokládání EPS. Piplačku s přesným klínkováním pomocí odřezků EPS100 si snad ani nebudu představovat, to musí bejt hrůza s nevalným výsledkem plným mezer mezi klínky a podklaďákem.

Takže si říkám, že když vyskládám kročejový EPS a na něj křížem dvě vrstvy EPS100S (Z?), tak si při čochtání po EPS při pokládání a po zatížení betonem, ten kročejový EPS sedne podle nerovností - co Vy na to?
U anhydritu a tedy tenké vrstvy bych z toho měl asi strach, u betonu jsem klidnější, ale přesto se ptám - není to kravina? :)
Díky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.