Problematika kombinace solárních soustav s kotli na spalování biomasy

Reklama
Problematika kombinace solárních soustav s kotli na spalování biomasy

Dobrý den,

našel sem následující článek a musím říct, že mě zaujal víc než velmi, protože se zabývá problematikou, kterou právě řeším. článek je zde:
https://oze.tzb-info.cz/solarni-kolektor…

Zaujalo mne zejména zapojení dle Obr. 2, protože to je přesně můj případ. Jen pro upřesnění mojí kotelny:
- kotel Atmos DC25S + laddomat
- zapojeny 2 AN po 800 L (primární Regulus HSK 800 se 2 solar výměníky a průtokovým ohřevem TUV), sekundární obyčejná AN 800 L,
- plánováno ve druhé etapě solární ohřev TUV s přitápěním
- regulace ATMOS ACD01.
- tepelná ztráta mého RD je 11,76 kW, 5 osob (2 dospělí + 3 malé děti)
- orientace sedlové střechy přesně na jih, RD se nachází v relativně otevřeném prostoru.

Jedná se mi o váš názor na toto zapojení a případné výhody nevýhody uvedeného schematu + jaka bude praxe fungování.
Jelikož mám od začátku června domluvené topenáře, tak by mě zajímalo i na co si dát pozor při zapojení dle tohoto schematu (viz obr.2).

Diky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.