TZB-info - Problematika kombinace…
Příspěvek popisuje problematiku spojení solárních tepelných soustav s kotli na spalování biomasy - typově a teplotně odlišných zdrojů tepelné energie - do funkčního celku soustavy vytápění.…
Dobrý den,
našel sem následující článek a musím říct, že mě zaujal víc než velmi, protože se zabývá problematikou, kterou právě řeším. článek je zde:
https://oze.tzb-info.cz/solarni-kolektor…
Zaujalo mne zejména zapojení dle Obr. 2, protože to je přesně můj případ. Jen pro upřesnění mojí kotelny:
- kotel Atmos DC25S + laddomat
- zapojeny 2 AN po 800 L (primární Regulus HSK 800 se 2 solar výměníky a průtokovým ohřevem TUV), sekundární obyčejná AN 800 L,
- plánováno ve druhé etapě solární ohřev TUV s přitápěním
- regulace ATMOS ACD01.
- tepelná ztráta mého RD je 11,76 kW, 5 osob (2 dospělí + 3 malé děti)
- orientace sedlové střechy přesně na jih, RD se nachází v relativně otevřeném prostoru.
Jedná se mi o váš názor na toto zapojení a případné výhody nevýhody uvedeného schematu + jaka bude praxe fungování.
Jelikož mám od začátku června domluvené topenáře, tak by mě zajímalo i na co si dát pozor při zapojení dle tohoto schematu (viz obr.2).
Diky
Zdravím, Co se týče kotelny tak se snažím vyladit ekviterm. křivku. Jinak zkušenost mám , že když večer v 17,00…
před 13 roky
Dobrý den. Mám AKU nádrž PAST 900 l (LL+SX) s průtokovým ohřívačem TUV. Rozvod TUV mám bez cirkulace. Na vývodu z…
před 13 roky
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že plánuji realizaci obdobné sestavy, chci se zeptat na Vaše zkušenosti, zejména s…
před 13 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení