zateplit či nezateplit?

Rubriky:

Reklama
zateplit či nezateplit?

Dobrý den, právě doděláváme RD. Oproti projektu jsme změnili jednu zásadní věc a to použitý materiál obvodových stěn.
Z klasického 375mm Ytongu na 375mm Ytong Lamda. Cenový rozdíl v použitém materiálu nebyl velký (na celém domě do 10tis). Bohužel jsem jakožto absolutní amatér nemyslel na další okolnosti a problémy jaké mne se změnou potkají.
1) V projektu se počítalo, že dům zateplíme 10cm EPS
2) Při usazování oken jsem nahlásil zateplení a tak mám okna zapuštěny jen 5cm ve zdivu – pokud nezateplím, budeme mít malé parapety (cca 5cm + přesah 4cm)
3) Dům mám na 1m základu, který zatepluji 5cm styrodurem – pokud nezateplím, vznikne mi mezi základem a zdivem sokl
Názory na zateplení Lambdy jsou různé, ale rád si přečtu další a to konkrétní k našemu domku.
Poraďte mi prosím, zda zateplit, popřípadě čím atd…
Osobně se zateplení bráním. Dům má 110m2, dřevěné okna – trojskla, kompletní podlahové vytápění a tepelné čerpadlo voda-voda.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

96 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.