TZB-info - Porovnání nákladů na…
Výpočet a grafické porovnání nákladů na vytápění, teplou vodu a elektrickou energii v budovách. Do porovnání jsou zahrnuty náklady na topení, přípravu teplé vody, ostatní spotřebu elektřiny v domě a…
Dobrý den.
Rád bych Vás poprosil o radu. Já se krapet nemohu rozhodnout.
Věc se má takhle… Pořídil jsem si starý byt 3+1,cihlová zástavba, poslední patro, placatá střecha(měla by v brzké době být rekonstruována).I tak si řikám,že bych dal na strop sádrokarton a zateplil strop…teda jestli to má smysl…předpokládám,že střecha bude zateplena. Jinak ze severu mam sousedy, z jihu chodbu, západ je zateplen, akorát východ ne… . Nevím co nájemníky k tomu vedlo
V bytě jsou ještě staré Wawky. Nejdříve jsem byl rozhodnutý , že pořídím kombinovaný plyn.kotel a radiátory. Akorát jsem zjistil, že komíny jsou jenom u obývacího pokoje, takže by to musel být ten turbo kotel a odkouřen přes zeď .Dále jsem zjistil ,že ten byt má již nainstalovány dvoje hodiny na tzv.noční proud.A tak mě napadlo, že bych pořídil el.kotel…nemusel bych žádat o stavební povolení, každý rok komeník, kontrola kotle plynařem, nižší pořizovací náklady a v neposlední řadě i levnější el.proud pro ostatní el.spotřebiče.
Dále počítám s pořízením malých litinových kamínek do obýváku (na efekt, popřípadě lehce přitopit mimo sezonu).
Ocenim i doporučení na odborníka z okolí Kladna.
Děkuji.
promiň za nepřesné číslá játo počítal zhrubam před rokem, ale když jsi to sám prerátal na vlastní poměry, výsledek ti…
před 13 roky
To jsou teda zvlastni pocty. Pokud vim, tak v primotopne sazbe stoji kW 2.40 a v plynu kW stoji kolem 1,20. Nechapu,…
před 14 roky
já sem to kdysi počítal že elektrina vyckází na 5kč na KWh a plyn vychází na nejakýyh 3,5Kč na KWH to mi vyšlo tak že…
před 14 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení