tepelný most u paty zdiva

Rubriky:

Reklama
tepelný most u paty zdiva

Dobrý den, provádím rekonstrukci stávajícího RD s přístavbou. Nepředpokládám, že bych dům provedl v pasivním standardu, ale postupuji dle zásad pasivních domů a dům chci mít co nejvíce nízkoenergetický. Dům je částečně podsklepený, v současné době začínám provádět dodatečnou hydroizolaci domu. Sklep zůstane neizolovaný proti vodě. Zajímá mě problém tepelného mostu v patě zdiva. Stávající zdivo je z cihel plných tl. 300 a 450 mm. Pokud budu provádět dodatečnou hydroizolaci částečným podřezáváním a vkládáním modifikovaných pásů a zazdívání otvorů z cihel plných, tak mi taky bude vznikat tepelný most. Chtěl bych se zeptat, jestli je možné provést první řadu z cihel z cihel Ytong P2-500, nejlépe z příčkovek tl. 100 mm položených "naplacato", lambda 0,12. Předpokládám, že mají stejnou pevnost v tlaku i v tomto směru. Pěnové sklo se mi používat nechte z důvodu ceny. Ještě jsem uvažoval použít cihlu od firmy Betonové stavby Klatovy, jedná se o cihlu liaporovou CV-L, lambda 0,4, vyzděnou na tl. 65 mm. Myslíte, že má cenu řešit tepelný most i u vnitřního zdiva v místě podsklepení u nevytápěného a neodizolovaného sklepa?
Děkuji J.Š.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.