Laddomat 21

PH Přemysl Hrubý @premysl.hruby před 13 roky20.06.2011 14:06:00
Laddomat 21

Dobrý den,

mám ve svém systému zabudován Laddomat 21 + regulátor ACD 01 od ATMOSu. Systém mám zapojený dle schematu č. 3 od Atmosu
Po prostudování návodu mám ale několik poznámek, kterým úplně nerozumím:
1) čím je vypínáno čerpadlo na Laddomatu? Zapíná jej regulátor po najetí kotlové teploty na 30°C. Je snad také vypnut regulátorem, až když klesne kotlová teplota zpátky na 30°C? Druhá varianta, co by jej mohlo vypnout je spalinový termostat na kotli, ale o tom jsem se nikde nedočetl.
Ptám se proto, že při doporučeném výkonu má čerpadlo spotřebu nějakých 96W a to mě přijde poměrně dost.

2) dle části návodu "Nastavení rychlosti čerpadla
Regulátor počtu otáček na oběhovém čerpadle nastavte
do polohy 3. Pozor! Zkontrolujte zda regulátor není
nastaven ve střední poloze, jelikož to může zapříčinit ne-
nastartování čerpadla. Poloha 2 je určena pouze pro kotle
s výkonem nižším než 25 kW." Mám kotel Atmos DC25S, jmenovitý výkon 25-27kW.
Má tato informace nějakou logiku? Proč tam tedy dávají možnosti nastavení výkonu, když poloha II nemá smysl a poloha I se nevyužívá, protože nižší rozběhový moment
při této rychlosti nezaručuje dobré spuštění.
Ptám se proto, že při doporučeném výkonu na polohu III má čerpadlo spotřebu nějakých 96W a to mě přijde poměrně dost.

3) při zatopení je kotlový okruh nahřátý za cca 40 min, což mě přijde dost dlouho. Za jakou dobu jej máte průměrně nahřátý vy co máte Laddomat?

Díky za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.