přímotopy nebo akumulace

Reklama
přímotopy nebo akumulace

Dobrý den,
máme v bytě asi tak 25 let staré akumulačky a uvažujem o změně. Je lepší koupit zase akumulačky, nebo přejít na přímotopy (popř. přímotopy s akumulací). Nechci řešit pořizovací náklady, ale spíše provoz. U akumulaček mi vadí, že se přes noc nabijou, ale když příjdu z práce jsou vybitý (zcela jistě problém špatné izolace, ale co jsem slyšel, tak u nových to také není žádná sláva). U přímotopů se mi líbí, že mám teplo, kdykoliv ho potřebuju, ale je zde vyšší cena za elektřinu. Zase něco se, myslím, dá ušetřit externím termostatem s týdenním nastavením, a určitě se něco ušetří i na ostatních spotřebičích, ale u mě ne moc (roční spotřeba na VT je 0,7 MWh - nemáme TV :D - a na NT 5,5 MWh - takže při stejné spotřebě by jsme se cenově propadli zhruba o 2000 Kč). To nevím, jestli se na tom nastavení teploty pomocí termostatu ušetří, tedy trochu to tuším. Zas na druhou stranu s těma akumulačkama bylo doma často zima - teplota mezi 16 a 18 stupni.
Tak to jsou takové základní údaje. Jinak jde o přízemní byt 3+1 75 m2, plastová okna, nějaké zateplení. Chybí zateplení sklepa, které asi dlouho nebude, protože horní patra paneláku křičí, že je potřeba nový výtah :D.
Uvítám jakoukoliv radu či názor. Jinak ještě jsem uvažoval o topení pomocí klimatizace, ale to mi v panelákovém bytě příjde nereálné.
Předem děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.