Postřehy, dotazy na detaily...Dobrý den, začínám po několika rekonstrukcích novostavbu RD. Situace je taková, že se bude jednat o stavbu svépomocí, kdy mě netlačí ani čas a do jisté míry ani peníze. Dodavatelskou variantu jsem vyloučil jednak protože řemeslníkům většinou nevěřím, nemám náladu se snima dohadovat a nebo to umím udělat stejně jako oni nebo lépe (ale pár machrů znám a ty u mě mají dveře otevřené) a také protože se mi jedná o relax od své práce. Nářadí, vybavení, atd... mám. Nechci zde probírat zásadní věci jako z čeho stavět atd.. To už mám dávno rozhodnuto. Spíše se mi jedná o detaily v provedení, které mohou možná někomu připadat malicherné, přesto si myslím, že jsou důležité. A dostávám na jejich řešení často protichůdné odpovědi. A projekt také neobsáhne vše.
Tak rovnou začnu:
1. Zemnící pásek na plocho, nebo kolmo? Viděl jsem obě varianty. Vysvětlení uspokojivé žádné.. Spíše bych se klaněl k variantě kolmo, ale v 90 procentech jsem viděl na plocho.
2. Optimální ošetření spojů zemnícího pásku a svorek? Něco na bázi tlumexu?
2. Poloměr ohybu chráničky na vodu při prostupu pod základem 1,20 bude stačit?
3. Jak je optimální řešit prostup kanalizace základem. Otvor vypěnit? Má smysl izolovat vnitřní ležatou kanalizaci nějakým způsobem proti hluku?
Děkuji za Vaše postřehy.