Zapojení koupelnových žebříků k podlahovému topeníDobrý den,chtěl bych se zeptat na ideální zapojení koupelnových žebříků k podlahovému topení. Předpokládám, že podlahové topení kombinované s žebříky v koupelnách má dnes plno lidí, proto bych chtěl požádat o radu, jak nejlépe ty žebříky k rozvodům podlahového topení připojit. Topit bude TČ vzduch/voda, podlahové topení v celém Rd (bez radiátorů)
Moje představa je, že na vedení topené vody k rozdělovačům podlahového topení udělám odbočky k žebříkům (ještě před rozdělovačem). Nechci to pokud možno tahat z rozdělovače ani napojit na „hada“ v podlaze.
Je to takto správně? Je mi jasné, že takto budou žebříky určeny z důvodu nízké teploty vody pouze k sušení ručníků. Má někdo zkušenost s výše uvedeným zapojením? Nebo jak se to obvykle dělá ?
Jeden topenář mi také navrhoval udělat dva okruhy – jeden pro žebříky s vyšší teplotou vody a druhý pro podlahové topení s nižší teplotou vody. Ale to už bych si mohl rovnou dát v RD radiátory, když bych muset kvůli dvou žebříkům natápět vodu na vyšší teplotu. A náklady na vytápění by tím pádembyly také vyšší.
Děkuji za radu
Jirka