Vytápění malého bytu

Reklama
Vytápění malého bytu

Dobrý den,
koupil jsem starší byt 1+1 v přízemí městského bytové domu z období 1920 +- a pustil jsem se do generální rekonstrukce, vč. přepracování dispozice na 2+1 (kdy kuchyň je spíš koutem s návazností na chodbu) a podlahovkou v kuchyni, chodbě a jedné obytné místnosti. K vytápění užívéme plyn, ale s ohledem na velikost bytu a umístění komínu, byla jediná možnost umístit kotel nad kuchyňskou linku a z tohoto důvodu jsem chtěl pořídit kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody, protože zabere minimum místa a dáse "skoro zavřít" do horních skříněk nad linkou. V současné době je nainstaalován zánovní kotel Baxi NUVOLA 3 COMFORT 240 i s atmosférickým hořákem a právě mi nevyhovuje velikosti a současně blízkostí umístění ke sporáku s problém nasávání spalovaného vzduchu v prostoru kuchyně. Proto uvažuji o pořízení kondenzačního kotle. Ovšem hlavním hlediskem je zmíněná velikost a pokud by se hloubkou vlezl nějaký kotel do horních kuchyňských skříněk.
Případně jaké řešení byste mi doporučili. tvrdost vody udávaná VAK Brno: limity dle ČSN hodnoty nam.na vodojemu
Celková tvrdost oDH 11,2-19,6 17,3
Celková tvrdost oF 20-35 31,0
Celková tvrdost mmol/l 2-3,5 3,1

jedná se o městskou část Brno střed... přesné údaje se mi nepovedlo sehnat, paní, která to má nastarost mi už několik dní nebere telefon. Tak jsem se chtěl zeptat co si myslíte o průtokovém ohřevu a případně jaké řešení byste mi poradili.
Obytné místnsoti mají plochu 17 a 20 m2 a zbývající místnosti dohromady něco kolem 15 m2. S tím že asi pouze 6m stěny je společné se sousedním domem a 17m sstěny je s chodbou BD. zbývající stěny 20m +- jsou s vnějšem kdy fasádní (čelní i dvorní, ne do mezery mezi domy) stěny mají 80 cm, ten zbytek jsem nebyl schopen změřit, ale vidím to tak na 30 cm až 45 vše v CPP. Světlá výška místnosti je přibližně 3,8m v obytných místnsotech a v ostatních je umístěn podhled v úrovni kolem 3 m, teď si to nevybavím přesně.
Předem děkuji za pomoc a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.