Krb s vymenikem napojeny nezavisle na radiatory

Reklama
Krb s vymenikem napojeny nezavisle na radiatory

Dobry den. Jsem pred rozhodnutim jake zvolit vytapeni v novostavbe podrkovniho rodinneho domu (8,4x10.4m). Puvodne jsem chtel vsude podlahovku na plynovy kondenzacni kotel a jako doplnek krbovou vlozku s vymenikem, ktera by pri zatopeni v krbu pomahala s topenim pripadne ohrevem vody. S timto pozadavkem jsem sel za topenari, ale kdyz mi projektant sdelil a nacenil co vse to obnasi a jak je to financne nakladne (zasobnik TUV,regulace apod), zvazuji jinou variantu. Opet by vsude bylo topeni podlahovkou plynovym kondenzacnim kotlem. Avsak krbova vlozka by uz byla napojena na oddeleny system, ve kterem by bylo 2-4 radiatory a jakmile bych zatopil v krbu, bylo by to jakesi pomocne topeni do radiatoru. Predstavuji si, ze timto docilim efektu pritapeni a reseni bude o dost jednodussi a take financne mene narocne nez puvodni varianta. Chtel bych se tedy zeptat na Vas nazor, zda je to rozumna varianta a zda lze propocitat dle vykonu vlozky do vody, kolik radiatorovych teles zapojit aby system nebyl pre/poddimenzovany. Dekuji za vase nazory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.