Tepelný most - spodní pásníce vazníky vs. ŽB věnecDobrý den,
rád bych se s vámi poradil, jak vyřešit tepelný most vznikající mezi spodní pásnicí vazníku, který je přímo přikotven do ŽB věnce. Stavba: jedná se o přízemní bungalov, strop je SDK podhled, obvodové zdivo nezateplené - Family 44. Nad rovinou okenních překladů byl rovnou ŽB věnec, tedy žádná nadezdívka. Víceméně mě napadají dvě řešení:
1. Přistoupit k tomu jak k tepelnému mostu u soklu baráku, tedy poslední řadu cihlel vysypat polystyrenem, resp. poslední řadu cihel udělat z STI 30(vysypat polystyrenem) a zateplit ji zvenčí EPS 140 mm společně najednou s věncem.
2. Udělat poslední řadu z YTONG. Toto řešení sem mně moc nelíbí neb by se k sobě plácaly dva stavební materiály. Na druhou stranu by to, alepsoň částečně, TM přerušilo.
3. Výše uvedené řeší prostup tepla do obvodvých zdí, ale co prostup tepla ze ŽB věnce do okenních překladů? Má to vůbec řešení?
4. Nebo existuje mnohem jednodušší a elegantnější řešení? Prosím o diskuzi.
V sumě je obvod bungalovu nějakých 50 m, vazníky cca po 1m, takže se mi od oka zdá, že TM je poměrně velký.(za zimu asi bez problémů věnec prochladí)
Díky moc za odpovědi. Petr