Distanční rámečekŘeším vhodný distanční rámeček do trojskel AGC Planibel Tri na Clearvision (4-18-4-18-4), do plastových oken s hloubkou zasklívací drážky 15 mm. Některá skla budou až 180 cm vysoká.
Nejprve mi nabídli "teplé" rámečky TGI v světle hnědé barvě, podobné barvě dřeva. Výrobce oken mě ale upozornil, že plastové rámečky TGI bývají běžně zvlněné a v trojskle je pak vidět boční černá strana rámečku. Takže si prý mám raději objednat rámečky celé černé. Pak jsem se dočetla o vysoké tepelné roztažnosti plastových rámečků, která může dlouhodobě (třeba po 10 letech) způsobit netěsnost (stejně jako rohové spojky). Nerezové rámečky prý mají roztažnost podobnou sklu a jsou v rozích ohýbané, takže toto riziko odpadá. Navíc se nezvlňují a výsledná teplota na vnitřním okraji trojskla je prý jen asi o 0,3°C nižší než u TGI. Tak nevím co vybrat. Oslavovaný Swisspacer jsem nikde neviděla, ale je to taky plast.
Jde mi o to, abych zbytečně neriskovala únik argonu vlivem sice "teplého", ale mechanicky ne zcela optimálního rámečku. Pokud mi někdo může skutečně fundovaně poradit, budu moc ráda.