Distanční rámeček

Rubriky:

Reklama
Distanční rámeček

Řeším vhodný distanční rámeček do trojskel AGC Planibel Tri na Clearvision (4-18-4-18-4), do plastových oken s hloubkou zasklívací drážky 15 mm. Některá skla budou až 180 cm vysoká.

Nejprve mi nabídli "teplé" rámečky TGI v světle hnědé barvě, podobné barvě dřeva. Výrobce oken mě ale upozornil, že plastové rámečky TGI bývají běžně zvlněné a v trojskle je pak vidět boční černá strana rámečku. Takže si prý mám raději objednat rámečky celé černé. Pak jsem se dočetla o vysoké tepelné roztažnosti plastových rámečků, která může dlouhodobě (třeba po 10 letech) způsobit netěsnost (stejně jako rohové spojky). Nerezové rámečky prý mají roztažnost podobnou sklu a jsou v rozích ohýbané, takže toto riziko odpadá. Navíc se nezvlňují a výsledná teplota na vnitřním okraji trojskla je prý jen asi o 0,3°C nižší než u TGI. Tak nevím co vybrat. Oslavovaný Swisspacer jsem nikde neviděla, ale je to taky plast.
Jde mi o to, abych zbytečně neriskovala únik argonu vlivem sice "teplého", ale mechanicky ne zcela optimálního rámečku. Pokud mi někdo může skutečně fundovaně poradit, budu moc ráda.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.