Prodloužení komína - směrem dolů

Rubriky:

Reklama
Prodloužení komína - směrem dolů

Dobrý den,
rekonstruuji zděnou chatu pro trvalé obývání, a narazil jsem na problém s komínem.
Chata je podsklepená, komín je ve středu domu, ale končí v přízemí - mezi stropem a podlahou sklepa je v místě komína vzepřená kolejnice (železniční), která jeho váhu drží. Nutno podotknout že tímto způsobem to funguje už asi 50 let.
Dokud to bylo používáno jen jako chata, s kamny v každé místnosti, nijak to nevadilo. Po přechodu na centrální vytápění jsem prorazil otvor do sklepa vedle komína a protáhl jím kouřovod od kotle, ale tohle řešení je naprosto provizorní a nikdo mi to nepojistí. Takže potřebuji vymyslet nějaké trvalé řešení. Kompletní zbourání nepřichází v úvahu - maximálně ubourání po podlahu podkroví, vrchní část stejně propouští dehet.
Takže otázka - je možné profrézovat se skrz cca 40cm cihel + 40cm betonu z podlahy podkroví a přistavět komín odspodu?
Další varianta je nechat komín komínem, a postavit nový z vnějšku, jde o to které z těchto dvou řešení bude méně náročné.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.