Sádrokarton - desky AK/PRO

Reklama
Sádrokarton - desky AK/PRO

Dobrý den,

právě se potýkáme s realizací sádrokartonového stropu svépomocí.
Protože nám dodavatel desek dodal desky KNAUF WHITE 12,5mm s hranou AK/PRO, potřebuji zjistit jak nejlépe tyto desky položit a zejména jak naložit s jejich hranami při tmelení.
Prostudoval jsem řadu informací od Knauf a jiných výrobců a také hodně příspěvků na internetu, ale konkrétní příklad realizace stropu zrovna s tímto typem desky jsem nenašel.

Pokud by mě někdo ze zkušenějších kolegů poradil s některými detaily byl bych mu jako stavebník - amatér velmi vděčný.

1. je potřeba seřírnout podélné a příčné hrany těchto desek pod úhlem 22,5st před tmelením?

2. je potřeba u napojení ke stěně uříznout podélnou desku s variem a pak zkosit hranu opět na 22,5st?

3. jaký typ výztužné pásky je nejvhodnější pro tyto desky?

4. dádá se výztužná páska i do příčných spár - nevznikne tam potom boue když am není z výroby malé vario pro pásku?

5. jak řešit napojení SDK na zeď (sádrová omítka)? zatím to chci řešit zkosením hran na 22,5st , nalepením separační pásky na stěnu (zatím jsem ji nikde nesehnal) a zatmelením Uniflotem a pak akrylem (tohle je doporuení z tech lisu Knauf.

Děkuji všem za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.