Napojení trámů na obvodovou zeď

Reklama
Napojení trámů na obvodovou zeď

Na novém domě potřebuji vyřešit jeden detail a to je napojení trámu do obvodové zdi. Dům je postaven z cihel Heluz plus 30cm. V celém domě jsou Miako stropy a v části kde bude klasický "forhóz" chci mít nenosný trámový strop na kterém budou fošny. Trámy budou 18 na 24 cm. Aktuálně mi ideální výška průjezdu vychází tak, že by trámy měly být zapuštěny v šáru pod věncem ( stropem ). Moje varianta je zatím ta, že trámy budou na zdi přesazeny cca o 15 cm a zbylé místo z vnitřní strany cihly ( z místnosti ) bude vyplněno plolystyrénem. Zeď bude ještě následně zateplena po celé ploše 15 cm polystyrenu. Otázka je, zda toto napojení nebude činit nějaké zásadní problémy co se týče možného tepelného mostu. Případně jakou variantu byste mi raděj doporučili. ( dát trámy až nad strop, dát trámy nezávisle na obvodové stěně a pod ). Díky za rady...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.