klesání tlaku v potrubí bez známek úniku vody

klesání tlaku v potrubí bez známek úniku vody

Stavím RD. Rozvody vody jsem měl natlakované již celý minulý rok. Letos jsem před bojler instaloval expanzní nádobu, aby nekapal pojišťovací ventil. Z tohoto důvodu jsem také mezi expanzku a bojler umístil tlakoměr, abych znal tlak v potrubí a věděl jaký tlak nafoukat do expanzky, aby správně fungovala. Díky tlakoměru jsem si všiml pozvolného poklesu tlaku. Stavba ještě není dokončená, při odjezdu vždy vypínám hlavní přívod vody a není mi jasné kam se může tlak ztrácet. V řádu je průměrně kolem 4,4 - 5 bar, které ukazuje při vypnutí hlavního přívodu také tlakoměr. Když přijdu však za 2,3 dny všiml jsem si, že tlak o 0,2-O,4 byru poklesne a neumím si vysvětlit proč. Chci dělat dlažby a obklady a mám obavu, aby mi voda někde neutíkala. Ale jak jsem říkal celý loňský rok bylo potrubí natlakované a nikde žádné známky vlhkosti, v podleze je potrubí sice pod polystyrenem a za takovou dobu by se v případě úniku vody musela vlhkost někde u stěn objevit? Než jsem potrubí zadělal bylo také cca 14 dní odkryté a nikde nic. Může být kolísání tlaku způsobeno vzduchem v potrubí, protože beru pouze z jednoho kohoutu v přízemí, takže tam určitě vzduch bude? Únikem do expanzky to také být nemůže tu jsem kohoutem odpojil. Nezkoušel jsem zda za další období by tlak ještě dál klesal nebo se zastavil na určité hodnotě, vodu potřebuji, takže musím vždy pustit hlavní přívod.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.