Kotel-Klemsa RokycanyZdravím Vás všechny majitele kotlů Klemsa. Od roku 1988 provozuji klemsu výrobek OPP Rokycany.Po uvedení do provozu jsem byl mile překvapen až nadšen. Hned při koupi v prosinci 87 jsem si koupil náhradní trysku. Kotel jsem kupoval na doporučení pana M. Pánka z Týnce nad Labem a proto jsem si koupil náhradní trysku. Tu jsem byl nucen namontovat v lednu 90, protože prostě ukápla. V lednu 91 jsem opravoval , záplatoval šachtu, z důvodu kondenzace stěna byla silná zkorodovaná na sílu víčka od sardlinek(vzorek mám schovaný). Vložil jsem tam a pěkně svařil 5mm silný díl a do dneška šlape. OPP Rokycany to tenkrát šulili. Tryska byla z prosté litiny a plech šachty byl 3mm. Dnes mám trysku od p. Klemsy a topím Oř2+piliny,hrubé hobliny,štěpky(ty má nejraději).Minulá topná sezona mě stála 11.000,-!!!! RD má dvě bytové jednotky. Topím nepřetržitě od října do konce dubna.Od roku 1999 mám DuoMix a ventilátor pod rošt(pro případ že nejsem doma aby to měla manželka jednoduší v případě, že zapomene příložit). Asi před 5ti roky jsem ve šrotě koupil klemsu výrobek ZD Leština, no nic moc ale já ho vypiplám a bude připravený nastoupit na místo mazlika. Mám svůj štěpkovač a jsem ve spojení s p. Klemsou. Co si myslíte o zmechanizování roštu a zvětšení šachty. Vladimír Klepal.