YouTube - CENTRAL BOILER OUTDOOR WOOD…
WILL LET ME LOAD LOGS FOR MY BOILER 48 INCHES LONG BY 21 INCHES WIDE
Dalších dvacet let budou energie a paliva čím dál výrazně dražší. Chci dát do starého vesnického přízemního domku o 120m2, kde bydlí syn etážové topení(už tam částečně je) s automatickým kotlem, který sežere všechno, co život na vesnici dá, v krajním případě uhlí. Syn bude jako hobby hodpodařit na rodinných 18 hektarech. Takže bude mít k dispozici obilí, slámu no a co život na vesnici dává - větve stromů, prořezávku z lesa atd. Čili všechno za hubičku nebo zdarma. Mám představu, že na štěpkovači co půjde naštěpkuje na krátkou štěpku do 30mm. Tedy slámu, kukuřičné stvoly, větve, papírové kartony atd., vše dobře suché! A šup s tím asi ve směsi a s obilím do násypky. Zároveň bych chtěl mít možnost topit v kotli kusovým dřevem co se kde sežene na vsi, třeba stará okna, trámy, dlouho štěpku, kusové dřevo atd. Nejraději bych litinový výměník a možnost samotíže. Samozřejmě co nejnižší spotřebu elektřiny. Dobrá účinnost vhodná, ale nehoním ji. S nějakým váznutím(tvořením klenby) bych si myslím poradil nějakými přepážkami v násypce. Jít dvakrát za odpoledne ke kotli na kontrolu a přidat přitom do násypky není problém. Takže hlavně hledám retortu se systémem podávání, co toto zvládne a zároveň se nebude něco(obilí) extrémně napékat v retortě a problematizovat výrazně spalování. Myslím, že u šnekového podavače by mohl být zase častý problém se šprajcnutím štěpky eventuelně nadrceného kartonu mezi šnekem a kanálem a zastavení šneku(ustřižení kolíku). V podstatě by mi principielně měl vyhovovat třeba kotel http://www.ekokomfort.cz/multi-perfekt/k… má pístový podavač, "truhlíkovou" retortu, ale mám obavu z napékání obilí na spodní děrovaný plech i když je ofukován vzduchem dmychadla. Takže co podle Vás sežere v automatickém režimu všechno(jak jsem jmenoval) ?!!!
97 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení