Autor: Jiří Mitáček Datum: 25.08.2011 20:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100188 reakce na ... | ahoj jak jde stavba? jestli je to ne nějak moc namáhaný vodním sloupcem tak bych použil nějaké to bitumenové lepidlo, ale pokud je to někde na hranici toho sklepa co budeš mít pod zemí tak bych se toho dost bál obecně se tyhle materiáli moc nekombinujou. To lepidlo drží na hladkym igelitu dost dobře problém/výhoda je, že nikdy neuschne a zůstává plastický. Tu tlakovou vodu, co jsem měl u sebe ale udržet nedokázal, nakonec jsem použil asi 8 vrstev lepenky v kýblu vystužených v rohu SDK mřížkovanou páskou. Ta páska co prodává za neuvěřitelný peníže Hasoft k té lepence je naprosto k ničemu musel jsem ji strhnout a vyhodit.
|
|
 | Autor: Jan Šulc Datum: 30.08.2011 10:11 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100023 reakce na ... | Ahoj, jj, stavba jde - pomalu. Potřebuji překlenout dilatační spáru v podobě 10cm EPS (mezi obvodovým pasem a plovoucí samostatnou deskou). Asfaltový pás je v tomto případě nepoužitelný. A potřebuji to udělat "per partes", tj. napřed izolace pasů a pak, v dalším stupni stavby, izolaci desky (desku budu izolavat až po dokončení hrubé, aby se izolace během staby hrubé nepoškodila). Na desku chci použít asf. pásy, na izolaci pasů PVC. Chtěl jsem použít na vše EPDM, ale až dodatečně jsem zjistil, že to není vhodný materiál na prodiradonovou izolaci.
|
|
 | Autor: Jiří Mitáček Datum: 30.08.2011 20:11 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100188 reakce na ... | Ahoj jestli chceš, tak ti tam můžu hodit asi půl kýble lepidla na asfaltové pásy, co mi zbyl na zkoušku. Alespoň se podívam na tvoji stavbu. Klidně bych ho tam dal jako jednu vrstvu ze dvou, ale opravdu bych ty materiály nekombinoval dohromady. Pokud nebudeš mít výslednej terén nad úrovní desky dej tam jen tu folii všude. Asfalt už bych asi znova nepoužil na tlakovou vodu. Nakonec jsem v problematickejch místech použil lepenku v kýblu, která jako jedna z mála měla garanovanou přídržnost k asfaltu. Dilatace se dá ale překlenout podle mě i asfaltem. Stačí udělat "vlnu" a použít na ten kraj nějaký modifikovaný asfalt. U folie to bude ale mnohem snažší a trvalejší.
|
|
|
 | Autor: Lukas Fencl Datum: 23.11.2020 12:36 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 133530 reakce na ... | Dobrý den, děkuji za vznesený dotaz, který mě snad také pomůže. Pod nosné zdivo a pod příčky jsem všude dal PVC a tedka chci pokračovat v lepence, povedlo se vám to a čím jste udělal napojení z lepenky na PVC? Děkuji za odopověd LF :-)
|
|