Statika původního krovu a stropu

Reklama
Statika původního krovu a stropu

Dobrý den,
budu řešit položení nové krytiny a zateplení podkroví.Jedná se o krov z roku 1950, vazné trámy, sloupky+ vzpěry v plných vyzbách, pozednice bez věnce položená na nadezdívce vysoké 1,0 m. krokve 100x120 mm osově 1,0m. Původně tam je eternit(čili cca 18kg/m2) a uvažuji o tašce keramické(cca 43 kg/m2). Řešili jste toto už někdo? Mně se nechce přitěžovat krov, ještě když tam není žb věnec, ale tašková tabule jako krytina není ideální a další typy krytin vychází už draho. Rozpon krovu je 8,2 m.

co se týká stropu - ještě nemám udělanou sondu, jaké trámymají rozměry. Alesleduji tady diskuze o rekonstrukci těchto stropů a zajímá mne jedna věc. Podkroví bude obydlené, čili budu dávat do stropu pouze kročejovou izolaci. Nechce se mi jít do mokrého procesu - betonová mazanina apod. Viděla jsem tady skladby 2x OSB desky prošroubované - to jekvůli tuhosti či vyrovnání podkladu? Když ponechám původní záklop, jak by mohla vypadat skladba konstrukce? Jako pochůzí vrstvu chci podlahové palubky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.