Koncová garáž v řadě (vlhkost, náklon v důsledku sedání boční zdi)Dobrý den,
přečetl jsem na tomto fóru několik rad, jak provést drenáž vlhkého zdiva a další sanace. Většinou se ale jednalo o obytné domy a s dostupnou kanalizací, v zimě vytápěné. Můj problém je poněkud jiný.
Situace: jedná se o řadovou garáž, poslední v řadě. (pro orientaci - garáž je při pohledu na vjezdy poslední vpravo). V jejím okolí není žádná kanalizace, ani strouha či cokoli podobného. Horizontální izolace buď chybí (to nevím) nebo je už stará a nefunkční. Základy patrně nebudou žádné nebo mělké. Levá stěna sousedící s vedlejší garáží postavená není (střecha je na této straně ložená jen na železný U-překlad položený na přední a zadní stěně), čili garáž má v půdorysu tvar U. Pravá stěna (tedy ta vnější) sedá, tím pádem se celá garáž odklání směrem od řady. V důsledku toho se také vzpřičují vrata. Pravá a zadní stěna jsou vlhké kvůli vzlínající vlhkosti do cca 30-50cm nad povrch.
Chci vědět, jakým způsobem by se dalo řešit ono sedání a tím pádem naklánění garáže a zda to může být právě v souvislosti se vzlínající vlhkostí - nebo lépe řečeno, zda se sedání zastaví, když bude provedena drenáž okolo stavby. Také by mě zajímalo, jak drenáž provést, když není možné odvodovou rouru napojit na kanalizaci. Navíc pozemky jsou všude v majetku obce, čili nevím, jestli se vůbec do nějakých úprav a výkopů můžu pustit. Celá řadovka ani nemá napojení na dešťovou kanalizaci, svody jsou ukončeny hned za garážemi a voda odtéká volně do půdy. Vzhledem k tomu, že pro drenáž je třeba udělat výkop hned u stěn, obávám se, že sedání stěny a náklonu garáže ještě víc pomůžu. Jsem laik samouk a hledám co nejméně nákladné řešení v rámci svépomoci. Je tento stav za daných podmínek vůbec řešitelný. Předem děkuji za každou co nejpodrobnější radu. Uvítám i nákresy.