Shodnocení obnovení komínu stav. firmou

Rubriky:

Reklama
Shodnocení obnovení komínu stav. firmou

Dobrý den, rád bych zda by mi někdo ze zkušenějších lidí, popř. stavitelů objektivně shodnotil přestavbu komínu. Fakturu na zaplacení jsme prozatím nedostali, takže můžeme popř. učineji žádat náhradu.

Jedná se o rekonstrukci starého komínu. Ten starý o obdelníkovém průměru na šířku dvou cihel byl zbourán až po strop místnosti, kde se dole nachází soupuch a dvířka.

Dohodli jsme se na vyvložkování nerez vložkou 1mm na průměr kouřovodu 180mm. Starý komín byl zapuštěn do stěny, firma zasekala do stěny prostor pro nový soupuch a vyzdila to kolem něj, dále už stoupali přes strop na půdu, kde pokračovala stavba samotného komínu tvarovkami heluz. Výška od stropu, až ke konci komínu je cca 4,5m. Tvarovky spojily pouze maltou, nemá se zde použít také armování ? Nebo se armováním propojují tvarovky až u delších komínů ?

Největší starost mě dělá jejich řešení spodní části, do stěny dali soupuch na tzv. T profil a neřešili nic pod ním, prostě pod ním už trubka čouhá do starého komínu dolů k vrátkům. Vyměnili akorát spodní vrátka. Sice jsme dopředu říkali, že moc sekat do stěny nechceme - vše okolo komínu je nosné, ale tohle se mě nějak nezdá. Aby spodní část komínu byla takto zakončená je to v pořádku ?
Děkuji za objektivní názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.