Příprava na stavbu - postup pro laika

Reklama
Příprava na stavbu - postup pro laika

Zdravím všechny odborníky,

v horizontu cca 1 -2 let uvažuji o zahájení stavby RD. Největší problém vidím v tom, že se absolutně neorientuju v tom, co je potřeba připravit před samotným "kopnutím" do země.
Najde se tu někdo, kdo mi poradí čím začít, jaká je návaznost jednotlivých kroků, dokumentů a povolení?

Můj aktuální stav je následující: Mám pozemek, který je prozatím veden jako orná půda - to by se mělo změnit v průběhu zimy letošního roku. Pozemek není zasíťovaný (elektřina a voda cca 30 m od pozemku, plyn v obci není, kanalizace také ne - bude řešeno ČOV).
má představa je, že koupím nějaký typový projekt (příp. upravený) a stavbu budu řešit jednotlivými dílčími zakázkami příp. část svépomocí (tzn. nikoliv na klíč).

Co všechno tedy potřebuju vyřídit a jak mám postupovat?
Pár věcí mi je jasných, že mě čekají, ale nevím kdy... např. přípojka elektřiny, vody, potřebuju vyjádření ochrany přírody (pozemek je v CHKO) - nevím co k tomu potřebuju, ohlášení stavby, zaměření pozemku a stavby, radonový průzkum a milion dalších věcí...
Najde se někdo, kdo poradí, nebo mě odkáže na nějaký přehledný dokument?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.