Peletková kamna - přopojení kouřovodu ke komínu

Rubriky:

Reklama
Peletková kamna - přopojení kouřovodu ke komínu

Dobrý den,
uvažuji o pořízení základních peletkových kamen pro vytápění jedné větší místnost. Kouřovod by byl dlouhý cca 2-3m, průměr kvůli čištění bych pravděpodobně zvolil 10cm místo 8cm..., kondenzace v komínu a prosak do místnosti v horním patře nehrozí, protože tam je pouze půda..., na výstupu z kamen je podle výrobce teplota nižší než 200st při max. výkonu ...tudíž na konci kouřovodu by měla být ještě nižší..
Požádal jsem kominíka, aby mi před připojením provedli vyčištění a revizi komínu. Aniž by se byli na komín podívat, odmítli mě s tvrzením, že bez vyvložkování provozovat peletková kamna nemůžu.
Technický stav komínu se mi jeví jako pro laika dobrý, nikde se nic "nesype" ani nebortí, stavba je zachovalá..

Poradíte mi prosím, zda kominík postupoval správně, ev. podle jaké normy se mohl řídit(to mi nesdělil) , nebo mi pouze chtěl vyvložkovat komín?
Doslechl jsem se, že vyvložkování je povinné pouze u plynového vytápění..
Jaký je váš názor?
Děkuji
S pozdravem

Ing.Koblížek L.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.