ŽB strop + věnec a volba U-čka na schodiště

Rubriky:

Reklama
ŽB strop + věnec a volba U-čka na schodiště

Dobrý den,
začínám provádět nástavbu a potřeboval bych poradit se stropem a schodištěm.
Nový strop(podlahu) budu provádět z ocelových profilů I uložených osově 1400mm od sebe. Profily budou uloženy na stávající ŽB věnec. Mezi I-čka přijdou fošny a vylije se to pertitobetonem(pěnobeton). Mám pochybnosti zda konce I-ček umístěných na věnci mám zalít stejným betonem a nebo lepším? Konce profilů mám nechat volně na věnci, nebo rozepřít a posvařovat, popřípadě vytvořit armování(a tím pádem i druhý věnec)?
Schodiště do patra chci vytvořit z U profilů, mezi které vložím fošny, armování a zalije se to betonem. Šířka schodiště bude 1m a bude mít jednu podestu. Délka ramene schodiště vychází 3,2m. Bude vyhovovat použití U140 na ramena schodiště?
Měl bych se ještě sejít s projektantem, ale chtěl bych být na schůzku již trošku připraven.
Děkuji za názory.
Libor

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.