Rozúčtování spotřeby vody

Reklama
Rozúčtování spotřeby vody

Dobrý den,

dovoluji si vás požádat o Váš názor na naměřené rozdíly spotřeby vody na fakturačním vodoměru a bytových poměrových vodoměrech. Mám tu situaci, kdy je fakturováno 2.180 m3, přičemž bytové vodoměry v součtu naměřily 1.753 m3 (575 m3 TUV + 1.178 m3 SV). Teplá voda se ohřívá v domovní kotelně, dům má cca 50 obyvatel.

Rozdíl je tedy 427 m3, což je téměř 20% celkové spotřeby. Připadá mi to hodně, ale popravdě s tím nemám žádnou zkušenost, možná je to normální. Hledal jsem na webu a v historii zdejších diskusí a pochopil jsem, že na to neexistuje žádná norma nebo předpis, takže opravdu neumím posoudit, zda je to ještě "v normě", nebo jestli máme pátrat po příčině rozdílu a nějak to reklamovat. Máte k tomu někdo, prosím, nějakou relevantní zkušenost? Umíte někdo z Vás ze zkušenosti nějak přibližně odhadnout - pokud to vůbec jde - kolik by "normálně" měly poměrové vodoměry asi tak proměřit?

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.