realizace ultrajednoduché podlahovky v rekreační chalupě

Rubriky:

Reklama
realizace ultrajednoduché podlahovky v rekreační chalupě

Dobrý den,

realizuji jednoduché podlahové topení v malém bytě v rekreační chalupě a rád bych znal Váš názor na moje řešení.

Zajímá mne zejména:

1) je vhodné umístit trubky doprostřed betonové vrstvy?
Podle mne ano aby byla styčná plocha s betonem co největší
a tím se co nejlépe předávalo teplo. Na obrázkách ale často vídám trubky ležící přímo dole na polystyrénu. Je pro to nějaký důvod?

2) jak moc suchý beton doporučujete? domnívám se že kvůli pevnosti je lepší sušší ale s tekutějším se zase lépe pracuje a beton
lépe "obteče" trubky+dráty a nevznikne tolik dutin.

3) je nějaký důvod při použití betonu dávat na polystyren izolační fólii? já ji tam nedal protože se mi zdá zbytečná při použití betonu (který nemá šanci nikam do polystyrénu zatéct).

4) na polystyrénu mám položené pletivo z umělé hmoty ke kterému
chci trubky přidrátovat. Je to vhodné řešení nebo doporučujete lepší? (systémovou desku nechci použít)

5) po vybetonování bych chtěl ješte podlahu srovnat samonivelační stěrkou. jak dlouho po vybetonování doporučujete počkat?

Skladba podlahy odspodu: hydroizolace, 25cm polystyren, 5cm beton vyztužený železnými pruty

Potrubí: Revel PEXb 16mm

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.