Umisteni el.patron v akumulacni nadrzi - zkusenosti?

Reklama
Umisteni el.patron v akumulacni nadrzi - zkusenosti?

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s el. topnými patronami v akumulační nádrži? Já mám zatim jeden rok aku nadrz 1500l k zplyn. kotli na drevo (DC18S). V jeji dolni casti (de fakto uplne dole, rekneme v dolni petine) mam dve topne patrony s termostatem, kazda po 6kW (alespon na stitku). Zatim topim stale drevem, ale z pokusu s patronami moc radost nemam. System je zapojeny s ladomatem (doporucene zapojeni) a funguje - pri topeni drevem - tak, ze se tepla voda uklada NAHORU do nadrze a postupne se vrstvi, nepromichava. A kdyz je potreba tak se taky zezhora odebira. To funguje pekne. Ale kdyz jsem zkusil co udelaji topne patrony, tak se neohreju. 1] Tepla voda vznika dole, a i kdyby stoupala nahoru tak se promicha s velkym mnozstvim studene vody. 2] pokud zrovna dochazi v systemu k nejakemu "protaceni vody" tak se "jakoby studena" ale prihrata voda odebere zespoda akumulacky a jede do ladomatu, kotle.... jen ne do topeni. (to je jen moje spekulace). Na http://www.youtube.com/watch?v=keCxQJddD… je dost pekna prezentace jak vlastne ladomat funguje a i z neho me vyplyva ze by tyce mely byt spis nahore. Jak to mate zarizene vy? (Jinak detaily, ty patrony mam a] k pripadnemu pritapeni kdyz se mi nechce topit - zebriky v koupelnach a podlahovka). 2] proti zamrzu pri dlouhe nepritomnosti. PS" tep. ztrata je 10kw. Dekuji Josef Košina

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.