Stavba dodavatelsky a svépomocí

Reklama
Stavba dodavatelsky a svépomocí

Prosím o radu. Stavím na ohlášení rodinný dům do 150 m2. Souhlas s ohlášením a 'Stavba povolena' jsem obdržel 09/2010, vlastní stavba začala v květnu 2011. Hrubou stavbu jsem si smluvně zajistil dodavatelsky a nyní po jejím předání chci pokračovat svépomocí (samozřejmě něco sám, něco specializované práce různé dodavatelské subjekty). Mám zajištěného stavebního dozora, vede se stavební deník, probíhají průběžně kontroly stavby ze strany stavbeního úřadu. Teď, když jsem v úterý přebíral hrubou stavbu od mého stavitele za přítomnosti stavebního dozora, tak jsem se od nich dozvěděl, že od letošního roku platí novela stavebního zákona, která říká, že pokud jsem stavbu začal dodavatelsky, musím ji i dodavatelsky dokončit, nemůžu přejít na svépomoc. Mě se to nezdá, spíš tuším něhakou chytristiku ... Prosím o radu a odpověď, zda v mém konkrétním případě můžu ve stavbě (dokončená hrubá stavba, včetně kompletní střechy i komína) pokračovat svépomocí. Stavebního dozora předpokládám zachovat stávajícího. Prosím i o informaci o novele, případně účinnosti části Stavebního zákona od 1.1. nebo 1.2.2011. Děkuji Vám. Miroslav Stehno

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.