Kompresory-řízení a spínání

Reklama
Kompresory-řízení a spínání

Zdravím,
v práci řeším momentálně VZT, kde je uvnitř jednotky 1 kompresor a na střěše v agregátu další 2 stupně. celkem 3. Momentálně stále ještě chladíme, polovina vzduchu se bere z haly, půlka z venčí. Na pracovišti je dost teplo, proto stále chladíme. 2 stupně běží nonstop a třetí spíná na cvhíli. chtěl bych vědět, na jak časté spínání je takový kompresor stavěný.... je mi jasné že čím měně, tím lépe.
Dále by mě zajímalo, když by došlo k přechodu na topení, jestli je lepší před přepnutím ventilu mít kompresor ve VZT vypnutý.
Já myslím, že ano, předchůdce psal program tak, že se přepne za chodu kompresoru. Program ve VZT jsem psal nově a docela šlape, krom toho že jsem k teploměru v potrubí přívodního vzduchu přetahl stíněný kabel, byl obyčejným a měřená teplota lítala jako blázen.
Takže teď je jakž takž VZT funkční ale chtěl bych ještě zminimalizovat výkyvy teploty v potrubí tak, že když vypne 3 stupeň, aby nebyl před náběhem takový propad teploty, zkrátka hodně osciluje ta teplota až o 5 stupňů.
Díky za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.