jaký topný kabel?

Rubriky:

Reklama
jaký topný kabel?

Dobrý den,

Jaký topný kabel doporučujete pro následující použití?:

- malý byt 26m² (kuchyňka+obývák, propojené otevřeným průchodem)
- tepelné ztraty 2.5kW (do budoucna plánováno snížení na 1.5-2kW zateplením)
- podlaha: 25cm polystyrén, 6cm beton (s trubkami PEX pro eventuální teplovodní podlahovku), topný kabel (plánováno), dlažba (plánováno)

Kabel hodlám natáhnout rovnoměrně po celé ploše podlahy (26m²) tak aby pokryl tepelné ztráty bytu. Uvažuji i o jeho rozdělení na více
okruhů kvůli snazší regulaci, ale zatím si nejsem jist jestli to má smysl.

Regulovat hodlám termostatem s GSM modulem pro ovádání pomocí SMS.

Jde mi o to jaký kabel je nejvhodnější pro tento účel použít a jaké jsou jeho pořizovací náklady.

Uvažoval jsem i o topné rohoži/fólii, ale zdají se mi moc drahé.

Zaujala mě například následující nabídka ale nejsem si jist jestli je tento kabel kvalitní a zdali je vhodné použít kabel bez ochranného opletení:
http://www.podlahove-topeni.cz/cz/e-shop…

A ještě doplňující otázka: Jakým způsobem se kabel pokládá pod dlaždice tak aby došlo k jeho úplnému obtečení lepidlem? Dá se použít běžné flexibilní lepidlo na dlaždice nebo je na to lepší nějaké speciální?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.