Pojišťovací ventily

Reklama
MJ Milan Jakeš @milan.jakes před 12 roky30.09.2011 19:26:00
Pojišťovací ventily

Rád bych se prosím zeptal nějakého zkušeného odborníka na správnou funkci pojišťovacího ventilu. V nově rekonstruované kotelně jsem instaloval pojišťovací ventil zn. Duco 1,5 bar, 1/2", 75 kW. Během tlakové zkoušky jsem ale zjistil, že tento ventil při tlaku 1,7 bar začne teprve nepatrně syčet a při tlaku cca 1,9 bar rázem otevře zcela naplno. Ventil pak zůstane plně otevřený až do tlaku cca 1,3 bar, kdy opět rázem zaklapne. Zkušebním médiem byl stlačený vzduch. Tlak jsem měřil manometrem do 2,5 bar s přesností 2%. Rád bych se proto zeptal, zda zjištěné chování pojistného ventilu je ještě v souladu s jeho specifikací. Také bych se rád zeptal, zda-li se nevyrábí i pojistné ventily s menší hysterezí nebo ještě lépe bez hystereze. Děkuji předem za Vaši pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

32 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.