Zapojení akumulační nádoba + kombi. bojler + Viadrus U26Zdravim aktivni cleny diskuze a prichazim s dotazem, ktery je zde uz mozna zodpovezen, mozna i nekolikrat, ale presto zkusim stesti ( procitano clanku na dane tema zabere hodne casu a je tezke se v tom mnozstvi rad a doporuceni orientovat ).
Moje situace je nasledujici. Novy kotel Viadrus U26, bojler Drazice kombinovany 200l a akumulacni nadrz 1000l. Chtel bych to zapojit tak, aby se nejprve nahraly radiatory a bojler ( pokud bude treba ) a akumulacni nadrz az na konec. Takhle to chce nejspis kazdy kdo si podobnou sestavu porizuje. Ted ale k jadru veci. Rad bych aby obsluha byla co nejjednodussi. Pokud mozno co nejmin clanku ktere bezi na el proud. Cerpado je vyjimkou a i to bych chtel pojistit akumulatorem pro pripad vypadku. Na vesnici jsou dost caste. Jake komponenty zvolit a jake schema pro tenhle muj pozadavek? Roli hraje take jak jinak i cena.
Uvazoval jsem i o tom, ze by se to ridilo rucne, proste nejdriv zapnut privod do radiatoru a bojleru, jak bude v dome teplo, zavru a prepnu to do aku nadrze. Jsem absolutni amater v tomhle smeru, co jsem tak trochu pobral tak jsem pobral odsud z diskuze a clanku na netu. Kotel nebudu ale obsluhovat jen ja, takze jsem od tohoto rucniho napadu upustil. Co byste me poradili? Predem dekuji za kazdou dobrou radu. Chladne dny se blizi a rad bych uz fajroval v novem viadrusu :)