Regulace kotle + regulace podlahyDobrý den, již před 10 lety jsem spolu s instalačními firmami řešil spolupráci regulace kotle (ekviterm, řízení TUV atd) a zónové reguleca podlahy. Výsledek byl ten, že obě regulace fungují zcela autonomně, což nebyl ideální stav, ale bohužel mimo velmi nákladné řešení nebylo jiné cesty.
Dnes jsem postaven před stejný problém a mám pocit, že situace se podobně opakuje, každý zná jen ten "svůj systém" a komplexní řešení nenabídne. Uvažuji o OpenTherm regulátoru CR04+ekvit. čidlo, zonových regulací už nabízí mnoho firem a otázka je - bude to optimálně fungovat i bez vzájemné provázanosti ? Nebo řeším něco zcela zbytečně ? Zonové regulace mají např. výstup ON/OFF pokud je nějaký servopohon aktivní, což by se dalo využít pro regulaci kotle jako pokyn "TOPIT" (místo jednoduchého dvoustavového pok. termostatu), ale to bych zase přišel o moderní regulaci, modulaci výkonu atd. Pokud budu mít zonové termostaty, kam vůbec v případě použití CR04 dát tento termostat ? Do nejchladnější místnosti ? Nevím, zda jsem to popsal srozumitelně, když tak dovysvětlím, ale zatím mi nikdo nenabídl vhodné řešení, aby fungovala zonová regulace a mohl jsem využít současně možnosti, které nabízí moderní regulace kotlů. Děkuji předem za odpověď