Zvuková izolace pro SDK příčky?

Reklama
Zvuková izolace pro SDK příčky?

Dobrý den, pořád tápu po nejvodnější zvukové izolaci pro sádrokarténové příčky a zavěšený podhled. obojí s šířkou 62,5cm.
Problém je jak vybrat tu co izoluje skotečně nejlépe (nebo alespoň dobře v poměru výkon/cena).
Ani jeden ze tří největších výrobců Knauf, Rockwool, Isover není moc zdílný co se zvukověizolačních parametrů týče. Mám se tedy řídit pouze hustotou- jakožto hlavním zkukověizolačním parametrem?

Zatím jsem byl téměř rozhodnut pro Rockwool airrock ND (HD už je hoodně drahý).
Isover Udává zase jako nejlépe zvukově izolující Isover Piano, ale nikde jsem nenašel žádné srovnání dokonce ani jeho hustotu. Ve stavebninách mi zase od Isoveru doporučili Uni (40Kg/m3) a nebo Fassil (50Kg/m3)

A nebo od Knaufu Tl 140 Decibel s neznámou hustotou, ale s doporučením od výrobce. A nebo univerzální MPE či MPS (40 a nebo 50Kg/m3)

Tlumí skutečně jenom hustota a nebo pomáhá i rozdílná pružnost materiálů SDK-vata-SDK?

Má to cenu vůbec zas tak řešit a nebo jsou rozdíly skutečně markantní odpovídající cenovému rozdílu materiálů?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.