Optimalizace přerušování vytápění v noci

Rubriky:

Reklama
JB Jan Bendl @jan.bendl před 12 roky14.10.2011 11:39:00
Optimalizace přerušování vytápění v noci

Dobrý den, mám v RD plynové podlahové vytápění. První rok jsem ho v noci vypínal v době od 8 večer do 3 hodin do rána. Pak mi topenář pro následujíci sezónu změnil nastavení tak, že se vypínalo jen na 10 minut o půlnoci (ani nevím proč), že prý je levnější topit stále než ohřívat vychladlý beton. OK, ale po sezóně jsem platil o 5.000 Kč více než předtím. Další rok jsem se vrátil k původnímu časování s delší pauzou v noci a platil jsem o zase pár tisíc méně (přestože zima byla subjektivně studenější). Dalo by se to noční vypínání optimalizovat? Jak?
Při nočním vypnutí mi ráno klesne teplota místnosti o 1-2 stupně, to se dá pocitově zvládnout. Je ale otázka, jestli z ekonomického hlediska by bylo lepší vypnout v noci na 3 hodiny nebo na 6...

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.

Bendl

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

51 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.