Zvýšení komínu

Rubriky:

Reklama
Zvýšení komínu

Dobrý den.

Mám novostavbu samostatně stojícího rodinného domu se dvěma komíny. Na jeden je připojen kotel na peletky, na druhý pak krbová vložka, kde se topí výhradně dřevem. Střecha je sedlová z pálených tašek. Pozval jsem si kominíka na revizi komínů a ten mi sdělil, že oba komíny jsou nízké. Jeden by měl být cca o 0,5 m vyšší, druhý cca o 1 m. Ptal jsem se ho na možnosti řešení. Říkal jedině přistavět, nebo použít nástavec. Technicky by to nebyl až takový problém. Problém je v tom, že by to bylo skutečně velmi škaredé (příliš vysoké komíny). To je také příčina toho, proč jsme komíny rovnou nepostavili vyšší. Přičemž u jednoho komínu by pak nastal problém s vymetáním (musel bych na něm udělat nášlapy, nebo si nosit na střechu žebřík). Jde mi o to, najít nějaké řešení, které by naplnilo normy a přitom by to nějak rozumně vypadalo. S tahem problémy nemám, jeden komín má 8 m a druhý 9 m. Jediné co mě zatím napadlo je použití rotační hlavice, která by mohla nějak zvýšit efektivní výšku komína.

Předem děkuji za jakékoliv podněty.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.