Zateplená zpětná klapka

Rubriky:

Reklama
Zateplená zpětná klapka

Zdravím.
Mám odvětrávání koupelny a záchodu řešeno ventilátorem (dva) se zpětnou klapkou, která představuji pouze tenký proužek (cca 0,3mm) ohebného plastu.

V zimě vidím ale problém v:
1.) samotné rozhraní ZK na rozhraní vnitřní zdi, které není vlastně žádnou bariérou pro prostup tepla
2.) přítomnost studeného vzduchu v celém trubce odvodu vzduchu, která ochlazuje okolní zdivo "uvnitř" domu.

Napadlo mě toto o něco vylepšit instalací a to buď:
1.) ventilační krytkou na vnější straně fasády, u které se budou samy gravitačně zavírat lamely (= naprosto jednoduchá mřížka :-) - momentálně mám stejně vyřešen výstup z digestoře.
2.) Dodatečnou zpětnou klapkou na vnější hraně fasády (=v polysterénu) doplněnou o normální průchozí mřížku
3.) Kombinace obou předchozích, ZK + gravitační lamely mřížky

Ani jedno z těchto řešení ale nebude ideální, chtělo by to něco jako zateplenou mřížku nebo zateplenou ZK. Existuje něco takového, případně dá se upravit. Jak nejlépe vyřešit tento detail.

Díky za nápady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.